Azbestul – cateva lucruri care poate nu le stiai

Azbestul – cateva lucruri care poate nu le stiai

lege protectia muncii actualizata, https://eholding.ro. Azbestul – cateva lucruri care poate nu le stiai

In zilele noastre , simpla mențiunare a termenului `azbest` este suficient pentru a produce îngrijorare , prin cei mai mulți oameni – și pe bună dreptate . În ciuda reglementărilor azbest actualizate intrate în vigoare în 2012 , azbest este în continuare o cauza a deceselor din Marea Britanie legate de muncă și rămâne o sursă de mizerie și probleme de sănătate în întreaga lume .

Cu toate acestea , în ultimii ani azbest istoria omenirii a fost venerat ca un “ mineral magic“ , utilizat într-o gamă largă de produse și aplicații comerciale și industriale.

Azbestul este un produs natural – și încă extras astăzi

Spre deosebire de multe substanțe toxice găsite la locul de muncă și care sunt produse de om , azbestul este un material natural . Un mineral silicat cu cristale lungi, subțiri fibroase , azbest este extras din mina din pământ – o practică care este încă realizată în China , Brazilia, Rusia , Kazahstan și Canada . Pana in 2011 , două milioane de tone de azbest au fost exploatate la nivel mondial .

Azbest se referă la un grup de minerale

Termenii “ azbest „, de fapt, se referă la un set de șase minerale . Toate cele șase sunt puternice , rezistente si inerte chimic la căldură – proprietatile acestui material in face atragator pentru o gamă largă de produse și aplicații. Dintre cele șase tipuri , trei au fost utilizate în mod obișnuit : crisolit sau azbest alb , amosit sau azbest brun și crocidolit sau azbest albastru . Toate cele sase minerale au fost dovedite ca fiind daunatoare sanatatii.

Azbest in pasta de dinti ?

Ar putea părea incredibil pentru noi acum că suntem conștienți de pericolele sale , dar în prima jumătate a secolului al XX-lea azbestul a fost folosit într-o varietate de aplicații surprinzătoare . In anii 1930, 1940 și 1950 , de exemplu , azbestul a fost folosit pentru a face un produs de zăpadă artificiala care a fost folosit pentru decoratiile de Crăciun . Proprietatile sale de rezistenta la căldură, a ajutat in aplicatiile cu rezistenta la foc – și a fost chiar folosit pe platoul de filmare a “ . Vrăjitorul din Oz “ În azbest 1950 , de asemenea, a apărut în filtrele de țigări ( ca și în cazul în care fumatul nu a fost suficient de periculos ) și , poate cel mai surprinzator de toate , ca un ingredient adăugat într- o marca de pasta de dinti – aparent din cauza calității abraziv de fibrele sale !

Am folosit azbest timp de aproape 4500 de ani

Cea mai timpurie folosire datata a azbestului a fost în aproximativ 2.500 î.Hr., pe teritoriul actual al Finlandei , unde fibrele au fost amestecate cu argilă pentru a forma ustensile din ceramică. De atunci, acesta a fost folosit de multe dintre marile civilizații ale lumii , printre care vechii greci , romani, în cazul în care proprietățile sale rezistente la foc au fost privite de către mulți ca o formă de “ misticism “ .

Cunoașterea este putere

În ciuda faptului că azbest ul nu mai sunt permis în industrie, decese legate de azbest sunt prognozate să crească ca urmare a expunerii lucrătorilor la azbest în instalațiile existente la clădirile vechi , instalații industriale ,etc. Este nevoie sa te informezi cu privire la produsele din azbest astfel incat sa se limiteze folosirea acestui material.

2020-01-22T21:20:06+00:00